Geurige Vegetarische Hutspot met Aardappel en Ui

Omschrijving
Deze vegetarische hutspot is een heerlijke twist op het klassieke recept. Met aardappelen, wortelen, uien en een mix van seizoensgroenten maak je een voedzame maaltijd zonder vlees. Dit gerecht is snel te bereiden en perfect voor een gezonde doordeweekse maaltijd. Serveer met een scheutje olijfolie voor extra smaak. Ideaal voor de drukke doordeweekse avonden!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Aardappelstamper of pureestamper
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g kruimige aardappelen
- 400 g wortelen (ongeveer 4 stuks)
- 2 uien
- 200 g groene groenten (bijvoorbeeld doperwten of sperziebonen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels currypasta (of naar smaak)
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: 100 ml plantaardige bouillon voor extra smaak
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Doe ze in een grote pan en voeg voldoende water toe om ze te bedekken. Kook de aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar.
- Schil ondertussen de wortelen en snijd ze in dunne plakjes. Snipper de uien.
- Voeg na 10 minuten de wortelen en de uien toe aan de pan met aardappelen. Kook alles samen tot de aardappelen en wortelen zacht zijn.
- Giet het water af en voeg de groene groenten toe aan de pan. Voeg de olijfolie en currypasta toe. Als je bouillon gebruikt, voeg deze dan nu toe.
- Stamp alles goed door elkaar met de aardappelstamper tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de hutspot met een scheutje olijfolie eroverheen.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 320
- Eiwitten: 6 g
- Vet: 10 g
- Koolhydraten: 50 g
- Vezels: 7 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer variatie.
- Probeer in plaats van currypasta pesto voor een andere smaakdimensie.
- Maak je eigen currypasta door gemalen specerijen zoals komijn, koriander, en gember te mengen met olijfolie.
- Serveer de hutspot met een frisse salade voor een extra gezonde maaltijd.